Zelf pompoenpuree maken

Diner
4 januari 2018 / By / Post a Comment

Pompoenpuree maken is zo eenvoudig en kun je daarnaast in veel verschillende recepten gebruiken. Zowel voor zoete als hartige recepten is pompoen een ideaal product. Pompoen is van zichzelf al romig, zoet en super gezond!
Pompoenpuree in Nederland kopen is lastig. Voordat je pompoenpuree in Nederland hebt gevonden, had je zelf allang pompoenpuree kunnen maken. Dus waarom niet zelf maken? Daarnaast is het zo veel lekkerder om het zelf te maken! Mijn tip is dan ook om pompoenpuree van een hele pompoen te maken en de overige puree in kleine porties in te vriezen. Je zou ook gelijk alles kunnen gebruiken voor verschillende recepten.
Met een kleine hokkaido pompoen maak je ongeveer 500 g pompoenpuree.

Ingrediënten

» 1 pompoen (hokkaido of fles)*
* Een hokkaido pompoen geeft iets meer een oranje kleur en is iets zoeter dan een flespompoen. Tot op heden heb ik alleen nog maar gewerkt met de hokkaido pompoen voor mijn zoete recepten.

Zo maak je het

» Snijd de pompoen doormidden en schep de pitten en het vlezige gedeelte eruit. Snijd de pompoen in ongeveer gelijke stukken van 2×2 cm. Je hoeft de pompoen niet te schillen. Je zou ook voorgesneden pompoenblokjes kunnen gebruiken.

» Je hebt twee opties voor het maken van de puree. Je kunt de pompoen koken of roosteren in de oven. In de oven wordt de pompoenpuree smaakvoller maar koken is makkelijker.

» Om de pompoen te roosteren verwarm je de oven voor op 200 graden en bedek je een bakplaat met bakpapier. Leg de stukken hierop en rooster ze ongeveer 30- 40 minuten in de oven. Check na 30 minuten of ze helemaal zacht zijn en dan zijn ze klaar.
Wanneer je kiest om de pompoen te koken dan duurt dit ongeveer 10 minuten.

» Als de pompoen gaar is kan je het pureren met en staafmixer, keukenmachine of blender.

Misschien vind je dit ook leuk

Pompoen wraps
24 mei 2020
Pitabroodje met vegetarische shoarma
12 mei 2020
Zelf pitabroodjes maken
12 mei 2020

Leave a Reply