Carrotcake uit een glaasje

Ontbijt
5 december 2017 / By / Post a Comment

En weer heb ik een gezond carrotcake recept gemaakt, maar dan weer net op een andere manier. Dit recept is het lekkerst als je hem koud eet. Hou hier dus rekening mee bij het maken van het recept zodat je voldoende tijd hebt om het te laten afkoelen en in de koelkast te zetten.
Eigenlijk kun je deze carrotcake uit glas eten wanneer je wilt. Het is een heerlijk ontbijtje, tussendoortje maar ook erg geschikt als toetje! De combinatie van wortel en dadels geeft een frisse en zoete smaak en daarnaast bevat het een eiwitrijke vanille topping. Groenten bij je ontbijt al binnenkrijgen hoeft helemaal niet moeilijk te zijn en het is nog lekker ook!
Deze samenstelling van ingrediënten zorgt ervoor dat je goede voedingsstoffen binnenkrijgt en je een gezonde carrotcake als ontbijt, tussendoortje of toetje kunt eten.

Ingrediënten
(2 porties)

» 150 g geschilde wortels, in stukjes
» 50 g dadels
» 400 ml water
» 30 g havermout
» 1 tl koek- en speculaaskruiden
» 300 ml Skyr vanille

Zo maak je het

» Doe de wortels met de dadels in een keukenmachine en maal dit fijn.

» Breng in een steelpannetje het water samen met de havermout aan de kook.

» Voeg het fijngemalen worteldadel mengsel toe en zet het vuur laag. Laat dit ongeveer 3 minuten op laag vuur doorkoken en roer regelmatig door.

» Haal het pannetje van het vuur en laat afkoelen.

» Verdeel het carrotcake mengsel over 2 glaasjes/schaaltjes en schep de Skyr erbovenop. Zet de glaasjes in de koelkast*.

* Je zou de carrotcake uit glas ook al kunnen eten zonder dat je deze in de koelkast hebt gezet.

Misschien vind je dit ook leuk

My daily breakfast
29 april 2020
Chiapudding basisrecept
26 april 2020
Proteïne fluff
26 april 2020

Leave a Reply