Makkelijke pompoensoep

DinerLunch
4 december 2017 / By / Post a Comment

Eigenlijk eet ik pompoensoep maar zelden. Meestal alleen wanneer ik ergens ga lunchen of het toevallig voorgeschoteld krijg bij een etentje. Ik vind het echt super lekker en het werd tijd dat ik zelf pompoensoep ging maken. Ik wilde graag een eenvoudig en snel recept maken met niet al te veel ingrediënten. In de eerste instantie dacht ik dat het een beetje saai zou worden om alleen pompoen te gebruiken, maar dit bleek totaal niet zo te zijn. Pompoen is van zichzelf lekker romig en heeft een zachte en zoetige smaak. Daarnaast is het erg voedzaam en hou ik van de wat dikkere substantie.

Ingrediënten:
(2 grote kommen)

» 600 gram pompoen, ik gebruikte een Oranje Hokkaido, denk ik 😉
» 1 ui, gesnipperd
» 2 teentjes knoflook, klein gehakt
» 1 tl curry kruiden (Lidl)
» 500 ml water
» 1 groente bouillonblokje
» 1 tl piri piri saus
» 1 gegrilde puntpaprika uit pot
» 5 blaadjes verse basilicum
» 1 el olijfolie
* 2 tl sour crème/crème fraîche1 ui, gesnipperd

Zo maak je het

» Schil de pompoen en snij in blokjes.

» Verhit olijfolie in een pan. Fruit de ui en knoflook met de curry kruiden ongeveer 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de pompoen toe en bak 2 minuten mee.

» Voeg het water en bouillonblokje toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur ongeveer 15 minuten zachtjes koken.

» Haal de pan van het vuur en pureer met een staafmixer tot een egale soep. Roer de piri piri saus door de soep. Mocht je de soep te dik vinden, dan kun je gewoon wat extra wat toevoegen.

» Snijd de puntpaprika en basilicum in reepjes. Schep de soep in 2 kommen en verdeel de puntpaprika en basilicum over de 2 kommen.
* Voor een extra romige smaak kun je sour crème/crème fraîche toevoegen in de kommen

Misschien vind je dit ook leuk

Pompoen wraps
24 mei 2020
Pitabroodje met vegetarische shoarma
12 mei 2020
Zelf pitabroodjes maken
12 mei 2020

Leave a Reply