Appeltaart oats

Ontbijt
29 november 2017 / By / Post a Comment

Daar is er weer één! Een havermoutpap variatie. Wanneer het buiten kouder wordt, is havermout echt mijn favoriete ontbijt. Ik hou erg van variatie en probeer daarom steeds weer andere toppings toe te voegen aan mijn havermoutpap. De basisingrediënten voor mijn havermoutpap zijn vaak (soja)melk, havermout, kaneel en geprakte banaan. De ene keer voeg ik een handje ongezouten noten toe, de andere keer wat extra fruit en zo nu en dan voeg ik stukjes pure chocolade toe. Ook kun je met havermoutpap gemakkelijk extra groentes binnen krijgen. Zo maakte ik eerder deze carroats, waar ik wortelrasp aan toevoegde. Met havermout kun je dus oneindig variëren en je eigen variaties samenstellen. Je kan havermoutpap zelfs de dag van te voren maken, in de oven bakken en koud of warm eten.

Ingrediënten (2 personen)

» 200 ml melk*
» 300 ml water*
» 80 g havermout
» 1 rijpe banaan, geprakt
» 2 tl kaneel
» 30 g rozijnen
» 1 appel, in stukjes gesneden

**Eventueel garneren met wat (wal)noten

* Je kunt zelf jouw melksoort bepalen. Kies voor magere/halfvolle melksoorten, wanneer je voor minder calorieën wilt gaan. Ook kun je plantaardige melk gebruiken.

 

Zo maak je het

» Verwarm de melk en het water met de havermout in een steelpannetje op middelhoog vuur.

» Prak of pureer een banaan samen met de kaneel en verdeel dit over 2 schaaltjes/kommetjes.

» Breng de havermoutpap aan de kook en voeg ⅔e deel van de stukjes appel en rozijnen toe. Wanneer het mengsel kookt zet je het vuur lager en blijf goed doorroeren gedurende 2 minuten.

» Verdeel de pap over de 2 schaaltjes/kommetjes en verdeel de overgebleven stukjes appel over de schaaltjes. Garneer eventueel nog met wat (wal)noten.

Misschien vind je dit ook leuk

My daily breakfast
29 april 2020
Chiapudding basisrecept
26 april 2020
Proteïne fluff
26 april 2020

Leave a Reply