Carroats – carrotcake havermout

Ontbijt
31 oktober 2017 / By / Post a Comment

Ontbijten met havermout is lekker én gezond! Daarnaast kun je volop variëren met havermoutpap en er eigenlijk aan toevoegen wat je zelf lekker vind. Als je net al ik van worteltaart houdt, is dit recept sowieso een aanrader. Er staan al meerdere gezonde worteltaart variaties op mijn website, waarmee je ook zou kunnen ontbijten. Ook deze worteltaart havermout kan je met een gerust hart eten als ontbijt. Het recept is enorm eenvoudig en daarnaast erg voedzaam. Mocht je ’s ochtends echt te weinig tijd hebben, dan kun je de havermoutpap een avond van te voren maken en de volgende ochtend koud eten of kort opwarmen in de magnetron.

Ingrediënten voor 2 porties:

300 ml (soja)melk
200 ml water
70 g havermout
130 g geraspte wortel
30 g rozijnen
2 tl koek- en speculaaskruiden
1 rijpe banaan
20 g walnoten

Zo maak je het

1. Verwarm de melk en het water met de havermout in een steelpannetje op middelhoog vuur.

2. Breng de havermoutpap aan de kook en voeg de geraspte wortel, rozijnen en koek- en speculaaskruiden toe. Laat een minuut of 2 koken op laag vuur.

3. Prak of pureer een banaan en verdeel dit over 2 schaaltjes/kommetjes. Verdeel de pap over de 2 kommetjes en garneer met de walnoten.

Misschien vind je dit ook leuk

My daily breakfast
29 april 2020
Chiapudding basisrecept
26 april 2020
Proteïne fluff
26 april 2020

Leave a Reply