Ingrediënten voor 1 cakevorm:
150 g zelfrijzend bakmeel*
100 g rogge volkorenbloem*
Snufje zout
3 rijpe bananen
100 g dadels
2 eieren
70 g amandelen
50 g pure chocolade
50 ml sojamelk
* Je zou ook voor een andere bloemsoort kunnen kiezen
Zo maak je het
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet je bakblik in of gebruik bakpapier. Mix het zelfrijzend bakmeel, de rogge volkorenbloem en snufje zout in een grote bak.
2. Pureer de bananen. Hak de dadels grof en voeg deze bij de gepureerde bananen.
3. Klop de eieren in een kom met een garde of mixer gedurende 3 minuten schuimig. Voeg het fruitmengsel bij het eiermengsel. Roer het meelmengsel erdoorheen.
4. Hak de amandelen en de chocolade in grove stukken. Voeg tot slot de amandelen, chocolade en sojamelk door het beslag.
5. Giet het beslag in het bakblik. Plaats het blik in het midden van de voorverwarmde oven en bak het bananenbrood in ongeveer 50 minuten goudbruin en gaar. Controleer met een satéprikker of deze gaar is, zet hem anders nog even terug in de oven.