6 oktober 2017 / By / Post a Comment

Taart eten als ontbijt, wie wil dat nou niet?! Deze carrotcake cups oftewel ontbijttaartjes zijn echt overheerlijk.
Natuurlijk is dit taartje niet alleen bedoeld om te eten als ontbijt, maar het zou wel kunnen aangezien ze uit goede voedingsstoffen bestaan. Het is ook een lekker en verantwoord tussendoortje en zo kun jijzelf bepalen wanneer je dit taartje eet.

Mijn carrotcake cookies waren een succes maar ik wilde toch graag nog een recept verzinnen waarbij je de combinatie van carrotcake en een (vanille) topping hebt, zoals bij de echte carrotcake. Daarnaast moest het recept makkelijk te maken zijn en gemakkelijk mee te nemen zijn voor onderweg. Zo kwam ik op de (ontbijt)taartjes van carrotcake, gevuld met een vanille topping.
Voor dit recept heb ik een cupcake vorm gebruikt, zo krijg je een mooie vorm en zijn ze makkelijk te vullen.

Ingrediënten voor ± 7 ontbijttaartjes:

Bodem
100 g geraspte wortel
150 g havermout
35 g honing
20 g zonnebloemolie
20 g rozijnen
2 tl koek- en speculaaskruiden
1 ei

Vulling/topping
250 g Skyr vanille
2 blaadjes gelatine

Zo maak je het

Cups
Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht
Rasp de wortel of gebruik hiervoor een keukenmachine
Doe de havermout in een kom en voeg de wortelrasp, honing, zonnebloemolie, rozijnen, koek- en speculaaskruiden en een ei toe
Roer alles even goed om zodat je een lekker plakkerig mengsel krijgt

Vet je cupcake vorm goed in met bijv. wat boter
Verdeel het carrotcake mengsel over de cupcakevorm en druk het goed aan
Wanneer je in het midden drukt gaan de randen wat omhoog staan en krijg je een soort bakje

Bak de carrotcake cups in ongeveer 15 minuten goudbruin in de oven

Laat de carrotcake cups afkoelen en verwijder ze uit de vorm

Vulling/Topping
Leg de gelatine blaadjes voor 5 minuten in koud water
Doe ondertussen de Skyr in een kom en roer het even door
Doe in een pannetje de gelatine blaadjes met een klein laagje water
Verwarm het water tot het bijna kookt en haal het dan van het vuur
Laat het mengsel ongeveer 5 minuten afkoelen en voeg het dan toe aan de Skyr
Roer het goed door en verdeel het mengsel over de cupjes

Zet de cups in de koelkast
Na ± 1 uur zal de vulling al zijn opgesteven

Misschien vind je dit ook leuk

Vegan marble cake (zebra cake)
5 maart 2021
Gezonde kruidkoek
13 september 2020
Vegan kokoscake
18 juli 2020

Leave a Reply