Gebakken bloemkoolrijst met kip

Diner
20 september 2017 / By / Post a Comment

Rijst vervangen door bloemkool is erg lekker en super gezond! Je kunt zelfs tegenwoordig kant en klare bloemkoolrijst in sommige supermarkten kopen. In dit recept maak ik zelf bloemkoolrijst maar je zou ook de kant en klare bloemkoolrijst uit de supermarkt kunnen gebruiken.
Rijst vervangen voor bloemkoolrijst heeft meerdere voordelen. Je krijgt  o.a. gemakkelijk veel groenten binnen, het recept wordt koolhydraatarm (mocht je dat graag willen) en daarmee ook gelijk caloriearmer.
In dit recept heb ik een deel gewone rijst gebruikt en een deel bloemkoolrijst. Mocht je liever alleen maar bloemkoolrijst willen, verdubbel dan de hoeveelheid bloemkool en laat de rijst weg.

Dit recept is echt super makkelijk, lekker en gezond!

Tip: Met de overgebleven bloemkoolrijst kun je bijvoorbeeld deze bloemkoolpizza bodem maken.

Ingrediënten voor 2 personen:

Halve bloemkool ( ± 300 g)
80 g ongekookte (basmati)rijst
100 g champignons, in plakjes
1 rode punt paprika, in stukjes
1 (winter)wortel, in stukjes
50 g diepvries doperwten
400 g kipfilet, in blokjes
1 fijngesneden teentje knoflook
1 gesnipperde ui
Scheutje zonnebloemolie
Flinke scheut sojasaus
2 eieren
Peper
Zout

Zo maak je het

Snijd de bloemkool in kleine roosjes en was de roosjes
Maal de bloemkoolroosjes in een keukenmachine fijn tot de grootte van rijstkorrels
Laat de bloemkoolrijst uitlekken in een vergiet en dep droog met keukenrol
Zet de bloemkoolrijst opzij om verder te drogen

Kook de (basmati)rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
Verhit ondertussen een scheutje olie in een wok en fruit de ui voor ongeveer 5 minuten
Voeg de knoflook toe en bak deze 1 minuut mee
Voeg vervolgens de champignons, puntpaprika en wortel toe en wok het geheel op hoog vuur
Voeg de doperwten toe en breng de groenten op smaak met peper en zout

Voeg de gekookte (basmati)rijst toe aan de gebakken groenten en bak de rijst aan
Bak ondertussen in een koekenpan de kipblokjes, breng op smaak met peper en zout
Voeg de bloemkoolrijst en een flinke scheut sojasaus toe aan het gebakken rijstmengsel
Voeg tot slot de gebakken kipblokjes toe en roer het geheel goed door elkaar

Tot slot bak je de eieren met wat peper en zout in een koekenpan
Serveer deze bij de gebakken rijst

Misschien vind je dit ook leuk

Pompoen wraps
24 mei 2020
Pitabroodje met vegetarische shoarma
12 mei 2020
Zelf pitabroodjes maken
12 mei 2020

Leave a Reply