Healthy Carrot Cake Cookies

Bakrecepten / Tussendoortjes
26 april 2017 / By / Post a Comment

Inmiddels heb ik al meerdere verantwoorde carrot cake recepten verzonnen en gemaakt. Het liefst eet ik carrot cake ook als in onderweg ben of op mijn werk ben.
Een punt taart meenemen als tussendoortje op werk, is wel erg lekker maar niet zo makkelijk. Een koekje daarentegen is een tussendoortje wat makkelijk mee te nemen is en is daarnaast snel klaar en ook nog eens lekker.
Toevallig is het morgen Koningsdag en staan deze oranje koekjes super leuk op tafel!
Je proeft de smaak van carrot cake echt in je mond. Met zo een tussendoortje kom je de dag wel door.

Ingrediënten voor ±10 koekjes:

120 g wortels , gewassen en eventueel geschild
70 g havermout
50 g dadels
30 g rozijnen
30 g walnoten
1 ei
10 g honing
2 tl koek- en speculaaskruiden

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden
Wel de rozijnen in lauwwarm water
Doe de havermout in een hakmolen en maak er havermeel van
Doe de havermeel in een kom
Doe de wortel in stukjes en de dadels in de hakmolen, hak dit goed fijn
Voeg het wortel dadelmengsel toe aan de havermeel
Doe vervolgens de walnoten in de hakmolen en maal even kort fijn, een paar grove stukjes is juist lekker
Voeg de walnoten toe aan de kom
Giet de rozijnen af en voeg deze ook toe, het is niet erg als de rozijnen nog vochtig zijn
Voeg het ei toe en meng alles goed door elkaar met een lepel
Tot slot meng je de koek- en speculaaskruiden en de honing door het carrot cake mengsel
Leg bakpapier op de bakplaat en maak met een lepel kleine hoopjes op de bakplaat (er moeten zeker 10 koekjes uit komen, natuurlijk afhankelijk van de grootte)
Vervolgens maak je van de hoopjes met je handen balletjes en druk deze plat
Bak de koekjes gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven

Misschien vind je dit ook leuk

Vegan marble cake (zebra cake)
5 maart 2021
Gezonde kruidkoek
13 september 2020
Vegan kokoscake
18 juli 2020

Leave a Reply