Blueberry lemon muffins

Bakrecepten / Tussendoortjes
16 maart 2017 / By / Post a Comment

Geen toegevoegde suikers, vezels, fruit en eiwitten, klinkt als een verantwoord tussendoortje toch?! Ben je bezig met een bewuste voeding en wil je met name gezonde tussendoortjes eten, dan past deze blueberry lemon muffin in jouw voedingspatroon.
Natuurlijk moet je je verwachting een beetje aanpassen want het is niet hetzelfde als een basisrecept van muffins. Daarnaast hebben deze muffins veel gezondheidsvoordelen en zorgen ze voor een verzadigd gevoel, handig om de tijd tussen je hoofdmaaltijden door te komen.

Ingrediënten voor ± 15 muffins:

1 banaan
2 eieren
300 g bloem (ik gebruikte 100 g tarwebloem, 100 g havermeel en 100 g volkorenbloem)
2 tl bakpoeder
300 g vanille kwark 0% vet
100 ml halfvolle melk
Snufje zout
250 g blauwe blessen (diepvries)
4 el zonnebloemolie
1 el honing
Sap van een halve citroen

Zo maak je het

 

Verwarm de oven voor op 170 graden
Doe de bloem, bakpoeder en zout in een kom en roer even door met een spatel
Pureer of prak de banaan
Klop in een andere kom, de eieren met een garde door elkaar
Voeg de vanille kwark, melk, gepureerde banaan en zonnebloemolie toe en klop dit door elkaar
Voeg de inhoud van beide kommen bij elkaar en spatel dit door elkaar tot één geheel
Voeg tot slot de blauwe bessen (hou wat blauwe bessen over), honing en citroensap toe
Roer het geheel nogmaals door elkaar
Vet de cupcakevorm in of gebruik cupcake papiertjes
Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en verdeel wat blauwe bessen eroverheen
Bak de muffins in ongeveer 40-45 minuten goudbruin en gaar
Wanneer de muffins nog warm zijn zullen ze nog wat plakkerig zijn, laat ze dus even afkoelen
Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook leuk

Vegan marble cake (zebra cake)
5 maart 2021
Gezonde kruidkoek
13 september 2020
Vegan kokoscake
18 juli 2020