Het was wel weer eens tijd een een bananenbrood recept met jullie te delen. Aan dit bananenbrood zijn cranberry’s en walnoten toegevoegd. Ik vind het echt een super lekkere combinatie!
Maak bijvoorbeeld in het weekend dit bananenbrood en je hebt een heerlijk tussendoortje voor de rest van de week. Kijk wel uit want het kan sneller gaan…
Probeer het maar eens te maken, dit super makkelijke en lekkere banenbrood!
Ingrediënten voor één cakevorm (± 15 plakjes):
250 g tarwebloem
2 tl bakpoeder
1 mespunt zout
4 rijpe bananen
2 eieren
100 ml magere yoghurt
100 g cranberry’s
100 g walnoten
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden
Bekleed de cakevorm met bakpapier of vet de cakevorm in
Laat de cranberry’s in een kom met lauwwarm water ongeveer 10 minuten wellen
Zeef in een grote kom de bloem, bakpoeder en het zout
Pel en prak de bananen in een andere kom
Roer de eieren los in een derde kom
Roer de yoghurt bij de eieren
Voeg de geprakte bananen toe aan het eiermengsel
Giet de cranberry’s af
Voeg de cranberry’s en walnoten toe aan het bananen eiermengsel en roer goed door elkaar
Voeg het bananen eiermengsel toe aan de bloem en roer voorzichtig tot een beslag
Verdeel het beslag over de cakevorm
Bak het bananenbrood in ca. 1 uur gaar
Controleer na 50 minuten op gaarheid met een satéprikker
Prik de satéprikker in het midden van het brood, komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar
Laat het brood ca. 15 minuten afkoelen in de vorm op een rooster
Haal daarna het brood uit de vorm en laat volledig afkoelen