Dichte appeltaart

Bakrecepten / Tussendoortjes
11 maart 2017 / By / Post a Comment

Zelfgemaakte appeltaart is toch altijd wel het lekkerste. De kant en klare appeltaarten zijn vaak erg zoet, vet, klef en niet zo smaakvol. Het ligt er natuurlijk wel aan waar jij jouw appeltaart koopt maar over het algemeen is dit het geval. Vooral als je een zelfgemaakte appeltaart gewend bent wil je eigenlijk niet anders meer. Daarnaast is zelf appeltaart maken echt super makkelijk, mocht je appels kunnen schillen šŸ˜‰
Alleen al met een appeltaart kun je volop variƫren. Dit keer maakte ik een dichte appeltaart omdat ik hier toch wel benieuwd naar was en niet zo een zin had om te vlechten.
Deze appeltaart bevat wel toegevoegd suiker maar een stuk minder dan wanneer jij je appeltaart ergens koopt of een basis recept maakt. En dat mag ook wel een keer toch?

De appeltaart is zowel warm als koud super lekker en vergeet een beetje verse slagroom niet…. Smakelijk!

Ingrediƫnten voor 8 personen (taartvorm 18 cm):

De bodem
300 g bloem
150 g boter
100 g suiker
1 ei
1 eidooier
Mespuntje zout

De vulling
5 appels (zoetzure is wel het lekkerst)
80 g rozijnen
50 g walnoten
2 tl kaneel

Zo maak je het

Zeef de bloem in een kom of op het werkblad
Snijd de boter in kleine stukjes en verdeel deze over de bloem
Kneed de boter door de bloem totdat de boter zacht is
Voeg de suiker en het mespuntje zout toe kneed dit door de bloem en boter
Voeg het ei en de eidooier toe en meng alles goed door elkaar
Kneed tot je een mooie deegbal hebt * en pak de deegbal in met folie en zet een uurtje in de koelkast
* Wanneer je tijdens het kneden merkt dat het deeg te plakkerig is, voeg dan wat bloem toe
* Wanneer je tijdens het kneden merkt dat het deeg te droog is, voeg dan een eetlepel koud water toe

Wel de rozijnen ongeveer 10 minuten in lauwwarm water
Schil ondertussen de appels en snijd ze in blokjes
Doe de blokjes appel in een kom
Laat de rozijnen even uitlekken, doe deze bij de appels en voeg de kaneel toe
Meng het mengsel goed door elkaar en laat het even staan

Verwarm de oven voor op 200 graden

Haal het deeg uit de koelkast en bestrooi de het werkblad met wat bloem
Bekleed de bodem van je bakvorm met bakpapier en vet de randen in
Rol 2/3e deel van je deeg uit en bekleed de bodem en randen van de bakvorm met het deeg
Doe de appels en rozijnen in de bakvorm en druk goed aan
Rol het laatste stuk deeg uit tot een mooie ronde plak en sluit de taart hiermee af
Zorg ervoor dat je de randen goed sluit zodat er geen scheuren ontstaan
Prik met een vork wat gaatjes in de bovenkant zodat er wat stoom kan ontsnappen
Bestrijk de bovenkant met een losgeklopt ei

Bak de taart ongeveer een uur op 200 graden
Controleer na 50 minuten hoe de taart eruit ziet, als hij al erg bruin wordt kan het zomaar zijn dat hij al eerder goed is

Misschien vind je dit ook leuk

Vegan marble cake (zebra cake)
5 maart 2021
Gezonde kruidkoek
13 september 2020
Vegan kokoscake
18 juli 2020

Recept van de maand
Volg mij