Appel kaneel kwarkbol met rozijnen en cranberry’s

Bakrecepten / Tussendoortjes
23 februari 2017 / By / Post a Comment

Ik dacht laat ik eens wat anders proberen, dit keer was het geen taart of cake maar een kwarkbol. Dit verantwoorde tussendoortje is lekker voor bij de koffie als tussendoortje of een stukje bij de lunch. Ook is dit een goed alternatief om voor het sporten of na het sporten te nemen, toch eens wat anders dan dat schaaltje magere kwark of yoghurt.

Ingrediënten (bakvorm 18 cm):

150 g magere vanille kwark 0% vet
150 g Griekse yoghurt 0% vet
2 eieren
1 theelepel vanille extract
2 eetlepels zonnebloemolie
40 g honing
250 g volkorenbloem
15 g bakpoeder
50 g rozijnen
50 g cranberry’s
2 appels in stukjes
Halve eetlepel kaneel
Halve eetlepel koek en speculaaskruiden

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden
Wel de rozijnen en cranberry’s in een bakje met lauwwarm water
Vet een bakvorm van 18 cm in en bekleed de bodem met bakpapier
Klop de kwark met de eieren, het vanille extract en de olie langzaam door
Voeg de volkorenmeel en bakpoeder toe aan het eierkwarkmengsel en klop dit (niet te lang)
Laat de rozijnen en cranberry’s even uitlekken
Spatel de honing, rozijnen, cranberry’s, appel, kaneel en koek en speculaaskruiden door het mengsel
Doe het beslag in de ingevette bakvorm en bak voor ongeveer 35-40 minuten
Test met een prikker of hij in het midden gaar is
Laat de kwarkbol goed afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt

Misschien vind je dit ook leuk

Vegan marble cake (zebra cake)
5 maart 2021
Gezonde kruidkoek
13 september 2020
Vegan kokoscake
18 juli 2020