Courgetti pasta pesto met kalkoenfilet

Diner
20 februari 2017 / By / Post a Comment

Hmmm courgetti…. je kan er echt volop mee variëren. In dit recept heb ik courgetti gecombineerd met pesto en kalkoenfilet. Daarnaast heb ik er hier voor gekozen om wat volkoren spaghetti toe te voegen aan de courgetti. Je zou er natuurlijk ook voor kunnen kiezen om alleen courgetti te gebruiken. Hou er dan wel rekening mee dat je een extra courgette nodig hebt.

Dit recept is echt een aanrader. Makkelijk te maken, eens wat anders en daarnaast lekker én gezond!

Wil je weten hoe je courgetti nog meer kan bereiden? Klik dan hier.

Ingrediënten voor 2 personen:

1 courgette (± 300 g)
120 g volkoren spaghetti
300 g kalkoenfilet
200 g cherry tomaten
1 à 2 el (verse) pesto
1 el Griekse yoghurt of crème fraiche
1 ui, gesnipperd
Citroensap
Paprika poeder
Peper en zout
Parmezaanse kaas

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden
Doe de tomaatjes in een ovenschaal, voeg een beetje olijfolie toe en wat peper en zout
Rooster de tomaatjes ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar
Maak de courgetti mbv bijvoorbeeld een Spirelli
Bestrooi de kalkoenfilets met paprikapoeder, peper en zout
Verhit wat olie in een pan en bak de kalkoenfilets in ongeveer 15 minuten bruin en gaar
Verhit een beetje olie in een andere pan en fruit de ui
Voeg de courgetti toe en bak voor ongeveer 2 minuten
Giet de spaghetti af en voeg de spaghetti toe aan de pan met courgetti
Schep de pesto en Griekse yoghurt/crème fraiche erdoorheen
Knijp een halve cirtroen uit boven de courgetti spaghetti en roer het geheel goed door
Serveer de courgetti spaghetti op een bord met cherrytomaatjes en de gebakken kalkoenfilet
Strooi er eventueel nog wat Parmezaanse kaas overheen

Misschien vind je dit ook leuk

Pompoen wraps
24 mei 2020
Pitabroodje met vegetarische shoarma
12 mei 2020
Zelf pitabroodjes maken
12 mei 2020