Courgetti

Diner
15 februari 2017 / By / Post a Comment

Jullie zullen het vast al regelmatig voorbij hebben zien komen… courgetti. De naam zegt het eigenlijk al, courgetti is ‘spaghetti’ gemaakt van courgette. De neutrale smaak van courgette past goed in een pastagerecht en zo kun je ervoor kiezen de spaghetti geheel te vervangen voor courgetti of een deel ervan. Op deze manier krijg je gemakkelijk veel groenten binnen, kun je een koolhydraatarme maaltijd creëren en een heerlijke maaltijd bereiden.

Hoe maak je courgetti?
Om de courgette in mooie, lange en dunne slierten te krijgen is het gebruiken van een Spirelli erg handig. Een Spirelli kun je in ieder geval bij de meeste kookwinkels kopen, maar ook via internet of afgelopen week bij het Kruidvat.

Hoe bereid je courgetti?
Je kunt ervoor kiezen de courgetti rauw, gekookt of gebakken te eten. Zie de bereidingswijze voor meer informatie.

Ingrediënten voor 2 personen:

1-2 courgettes (1 courgette als je het combineert met spaghetti en 2 courgettes als je de spaghetti volledig vervangt)
1-2 el olijfolie (wanneer je de courgetti bakt)
Peper en zout

Zo maak je het

Maak courgette slierten met de Spirelli. Kies ervoor om de courgetti rauw, gekookt of gebakken te eten.

Rauw
Wanneer je ervoor kiest de courgetti rauw te eten dan weet je in ieder geval zeker dat het lekker knapperig blijft. Ideaal voor een koud gerecht, zoals courgettisalade.

Koken
Kies je ervoor om de courgetti te koken dan moet je opletten dat je dit maar kort doet. Wanneer je de courgetti te lang kookt wordt het namelijk zacht en slapjes. Kook de courgetti in een pan met kokend water gedurende 2 minuten en laat het daarna uitlekken in een vergiet.

Bakken
Gebruik voor het bakken een koekenpan. Voeg 1 eetlepel olijfolie toe en verhit op middelhoog vuur. Leg de courgetti in de pan en bak gedurende 2-3 minuten. Ook hier is het belangrijk dat je ze niet te lang bakt omdat je graag de courgetti knapperig houdt.

Voeg naar smaak eventueel peper en zout toe.

Misschien vind je dit ook leuk

Pompoen wraps
24 mei 2020
Pitabroodje met vegetarische shoarma
12 mei 2020
Zelf pitabroodjes maken
12 mei 2020