Ingrediënten (bakvorm 18 cm):
Bodem
200 g volkorenmeel
100 g gemalen walnoten
1 banaan
15 g zonnebloemolie
1 el appelstroop zonder toegevoegd suiker
1 ei
1 el ijskoud water
Snufje zout
Vulling
3 appels
60 g rozijnen
10 g kaneel
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden
Maal de walnoten fijn en pureer de banaan
Doe de volkorenmeel, gemalen walnoten, ei, gepureerde banaan, zout, olie, appelstroop en water in een kom en mix deze ingrediënten tot een soepel deeg
Doe wat folie om het deeg en leg het inde koelkast terwijl je de appels schilt en snijdt
Snijd de appels in plakjes
Voeg wat kaneel toe en meng de appel met de kaneel en voeg de rozijnen toe
Haal het deeg uit de koelkast en gebruikt 2/3 van het deeg voor de bodem en de rand van de bakvorm
Bedek de bodem van de bakvorm met bakpapier en vet de randen in met wat olie
Rol het deeg uit en bekleed de bodem en de randen van de bakvorm
Vul de bakvorm met het appelmengsel en druk goed aan
Rol het overgebleven deeg uit en maak slierten voor de bovenkant
Bak de appeltaart in 40-45 minuten gaar