Bloemkoolpizza met champignons en salami

Diner
1 februari 2017 / By / Post a Comment

Hierbij één van de vele mogelijkheden om je bloemkoolpizza mee te beleggen. Deze variant is belegd met champignons, salami, mozzarella en wat basilicum. Hieronder vind je de ingrediënten, bereidingswijze en voedingswaarde.
Heb jij een andere en misschien wel een lekkerdere variant? Plaats dan een reactie onder dit bericht zodat ik en anderen het ook eens kunnen proberen.

Eet smakelijk!

Ingrediënten voor 2 pizza’s:

Bodem
1 grote bloemkool
120 g geraspte kaas
2 eieren (als het mengsel niet goed plakt, voeg dan een 3e ei toe)
2 tl oregano
Peper en zout

Saus
200 ml tomatenpuree (tomatenfrito uit pakje)

Toppings
250 g champignons
1 teen knoflook
70 g salami (10 à 12 plakjes)
1 bolletje mozzarella
2 tl Italiaanse kruiden
Handjevol verse basilicum

Zo maak je het

Maak de bloemkoolbodem volgens dit recept
Zorg dat de over voorverwarmd is op 180 graden
Wanneer de bloemkoolbodem klaar is haal je hem uit de oven
Maak de champignons schoon en snijd in dunne plakjes
Hak de knoflook fijn
Bak gedurende 10 minuten de champignons, knoflook en wat peper en zout in een scheutje olijfolie
Beleg de bodem met ongeveer 100 ml tomatenpuree, spreid het goed uit met de achterkant van een lepel en strooi er wat Italiaans kruiden overheen
Beleg de pizza met de champignons, salami, mozzarella en wat verse basilicum
Leg de pizza gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven
Na 15 minuten haal je de pizza uit de oven en smullen maar!
* Je kan eventueel nog wat rucola erop doen

Misschien vind je dit ook leuk

Pompoen wraps
24 mei 2020
Pitabroodje met vegetarische shoarma
12 mei 2020
Zelf pitabroodjes maken
12 mei 2020