Gepofte zoete aardappel

Diner
29 januari 2017 / By / Post a Comment

Ik moet zeggen dat ik niet dol ben op een gepofte aardappel. Maar ik vond dat ik het ook eens moest proberen met zoete aardappel aangezien dit toch een hele andere smaak en structuur heeft. Ik gebruik zoete aardappel vaak tijdens het avondeten maar nooit op deze manier. Hierbij het recept van een gepofte zoete aardappel. Lekker met wat groenten of vlees erbij of maak eens dit recept, een echte aanrader!

Ingrediënten voor 4 personen:

4 zoete aardappels of 2 grote zoete aardappels
Zonnebloemolie
Eventueel verse kruiden, citroensap of een lekker sausje

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 190 graden. Was de zoete aardappel en verwijder wat mindere delen.
Droog ze met een theedoek.

Leg iedere zoete aardappel op een ruim stuk aluminiumfolie en besprenkel met een klein beetje zonnebloemolie. Wrijf ze in met je handen zodat overal een dun laagje olie zit. Prik de aardappels in met een vork en pak ze in met de folie. Zorg ervoor dat de folie goed is afgesloten en er geen lucht uit kan komen.

Leg de pakketjes op een bakplaat en leg ze in de oven. Hoe lang je ze in de oven legt is afhankelijk van de grootte van de aardappels. Wanneer je kleinere aardappels hebt dan zal het zo tussen de 30-45 minuten duren. Heb je grotere aardappels dan kan het zelfs 60-90 minuten duren.
Door erin te knijpen of met een vork in het midden te prikken kun je controleren of ze goed zijn. Ze zijn goed wanneer ze zacht zijn en een vork heel makkelijk uit de aardappel glijdt.
Wanneer ze nog niet goed zijn leg je ze terug in de oven en controleer je regelmatig.
Wanneer de aardappels goed zijn kun je ze bijvoorbeeld eten met een lekker stukje vlees en groenten, je kan de zoete aardappel vullen of gewoon met een sausje of wat kruiden en citroensap opdienen.

Misschien vind je dit ook leuk

Pompoen wraps
24 mei 2020
Pitabroodje met vegetarische shoarma
12 mei 2020
Zelf pitabroodjes maken
12 mei 2020