Meergranen rozijnenbrood

Bakrecepten / TussendoortjesDinerLunchOntbijt
17 januari 2017 / By / Post a Comment

Zin in een lekkere variatie op het basisbrood recept? Probeer dit meergranen rozijnenbrood eens. Brood met rozijnen is altijd goed en ook dit is weer super makkelijk.
Dit brood is gemaakt met meergranenmeel en rozijnen. Daarnaast bevat het alleen nog water en gist.
Snijd het brood in sneetjes en vries het in, zo kun je er langere tijd van genieten!

Ingrediënten voor 1 brood:

500 gram meergranenmeel
350 gram rozijnen
250 ml lauwwarm water
7 gram droge gist
10 gram zout

Zo maak je het

Wel de rozijnen ongeveer 30 minuten in lauwwarm water
Meng de meergranenmeel, het water en gist en kneed ongeveer 5 minuten
Zorg ervoor dat je keer op keer rolt drukt en vouwt (hierdoor ontwikkelen zich gluten en de structuur van het deeg)
Maak een mooie bal en snijd met een mes diepe kerven in het deeg
Laat het deeg afgedekt met een theedoek op een warme, vochtige, tochtvrije omgeving rijzen tot het in omvang verdubbeld is
Dit zal ongeveer 45-60 minuten duren

Giet de rozijnen af en maak ze goed droog
Als het deeg in omvang verdubbeld is moet je de lucht eruit persen door er ongeveer een minuut op te slaan
Voeg de rozijnen toe aan het deeg en kneed het goed door elkaar
Zorg ervoor dat de rozijnen goed gemengd zijn door het deeg
Daarna kun je het brood in de gewenste vorm kneden
Leg het brood op de bakplaat en laat het voor een tweede keer op dezelfde manier rijzen

Na het rijzen leg je het brood in een voorverwarmde oven van 200 graden
Bak het ongeveer voor 30 minuten
Wanneer je op de bodem klopt en het klinkt hol, dan is het brood gaar
LET OP: de baktijd kan variëren, wanneer je bijvoorbeeld meerdere kleine broodjes maakt dan kan de baktijd korter zijn, hou het dus goed in de gaten!

Misschien vind je dit ook leuk

Vegan marble cake (zebra cake)
5 maart 2021
Gezonde kruidkoek
13 september 2020
Vegan kokoscake
18 juli 2020