SSmulslireep (Super makkelijk & Suikervrij)

Bakrecepten / Tussendoortjes
15 januari 2017 / By / Post a Comment

De voorverpakte mueslirepen uit de supermarkt zitten echt vól met suiker. Eigenlijk kan je op basis hiervan een mueslireep niet als een écht gezond tussendoortje beschouwen. Het leuke is dat een gezonde mueslireep super makkelijk is om te maken. Dussss waarom niet?!
Ik wilde dit altijd al een proberen en ging aan de slag. Ik had maar weinig ingrediënten in huis en dacht laat ik het eerst hier eens mee proberen.
Eigenlijk kun je zelf kiezen hoeveel en welke noten, zaden, pitten en vruchten je extra toe wil voegen. In dit recept heb ik alleen muesli, havermout, appel, banaan, rozijnen en amandelen gebruikt. Ik ga zelf zeker nog meerdere varianten uitproberen maar voor nu is dit de Super makkelijke en suikervrije mueslireep. ENJOY!

Ingrediënten:

2 rijpe bananen
50 g havermout
100 g speltmuesli
1 appel
60 g rozijnen
30 g amandelen
1 tl kaneel

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden
Pureer de bananen met de kaneel in een keukenmachine
Schil de appel en snijd in kleine blokjes
Voeg de muesli, havermout, appel, amandelen en rozijnen toe en meng dit goed door elkaar
Vet een vierkante of rechthoekige bakvorm of ovenschaal in
Schep het mengsel in de bakvorm of ovenschaal
Strijk met een bolle kant van een lepel over het mengsel totdat het mooi glad is
Bak het 30 minuten
Wanneer het uit de oven komt laat je het eerst afkoelen
Snijd het in stukjes (zo groot als je zelf wil of hoeveel je er zelf wil)

Eet smakelijk!

Misschien vind je dit ook leuk

Vegan marble cake (zebra cake)
5 maart 2021
Gezonde kruidkoek
13 september 2020
Vegan kokoscake
18 juli 2020