Ontbijt jij ook wel eens met havermout? Ontbijten met havermout is helemaal in en dat om verschillende redenen. Als eerste heeft havermout veel gezondheidsvoordelen, je kunt er volop mee variëren, het is lekker en je hebt langer een verzadigd gevoel dan bijvoorbeeld yoghurt of brood.
Vooral in de wintermaanden ontbijt ik met havermoutpap omdat ik het erg lekker vind om een warm ontbijt te hebben met de kou buiten. Daarnaast verveeld het nooit, je kunt er namelijk volop mee variëren omdat de smaak neutraal is. Later zal ik meerdere variaties hier laten zien.
Ingrediënten voor 1 schaaltje:
100 ml halfvolle melk (of melk naar keuze)
150 ml water
25 g havermout
Halve banaan of een kleine banaan
1 tl kaneel
50 g blauwe bessen
Zo maak je het
Verwarm de melk en het water in een (steel)pannetje
Voeg de havermout toe en roer het goed door
Breng onder regelmatig roeren de havermout aan de kook
Zet het vuur laag en laat nog ongeveer 1 minuutje de havermout doorkoken
Prak ondertussen de banaan met een vork en voeg de kaneel toe
Schenk de havermoutpap bij de geprakte banaan en meng dit door elkaar
Voeg de blauwe bessen toe
Eet smakelijk!