28 december 2016 / By / Post a Comment

Zin in een lekker taartje? Én wil je niet te veel suikers, vetten of calorieën binnen krijgen? Dan is de Minchoutaart een lekker en gezond alternatief. Aangezien de monchoutaart suikerrijk, vetrijk en calorierijk is, leek mij leuk om een gezond en lekker alternatief te maken op de monchoutaart.

De Minchoutaart bevat geen toegevoegde suikers, is eiwitrijk, calorie arm en bevat veel vezels.
Door de positieve voedingswaarden kun je de Minchoutaart eigenlijk eten wanneer jij maar wilt. Bijvoorbeeld als ontbijt, als herstelmaaltijd na het sporten (positieve koolhydraat-, eiwitverhouding) of als tussendoortje.
Qua uiterlijk lijkt de Minchoutaart op de monchoutaart, maar qua ingrediënten juist weer niet. Het grootste verschil is dat de Minchoutaart geen monchou bevat.
Één puntje monchoutaart bevat al snel tussen de 400-600 kcal en een puntje Minchoutaart daarentegen 133 kcal.
Benieuwd naar deze taart? Maak hem dan snel!

Ingrediënten (bakvorm 18 cm) :

Bodem
150 gram Peijnenburg Zero % ontbijtkoek
15  gram ongezouten boter

Vulling
500 gram magere kwark
1 scoop whey eiwitpoeder Vanille
5 blaadjes gelatine

Topping
250 gram diepvries kersen
2 blaadjes gelatine

Zo maak je het

Bodem

Verwarm de oven voor op 175 graden
Hak de ontbijtkoek fijn, gebruik hiervoor bijvoorbeeld een hakmolen of blender
Smelt de boter in een pannetje
Voeg de boter toe aan de ontbijtkoek kruimels en meng dit goed door elkaar
Bekleed de onderkant van de bakvorm met wat bakpapier en doe hier het ontbijtkoekmengsel in
Druk goed aan met de achterkant van een lepel
Zet de bodem in de oven voor 10 minuutjes

Vulling
Leg de 5 blaadjes gelatine voor 5 minuten in wat koud water om te weken
Doe ondertussen de kwark in een kom en roer dit goed door (je kunt eventueel ook een mixer gebruiken)
Voeg de eiwitpoeder toe en roer goed door tot een glad mengsel
Doe nu in een pannetje een beetje water en de gelatineblaadjes, zorg ervoor dat de blaadjes goed onder water staan
Verwarm het water totdat het bijna kookt en haal het dan van het vuur
Laat het mengsel ongeveer 5 minuutjes afkoelen en voeg het toe aan het kwarkmengsel
Roer het goed door
Schenk het kwarkmengsel nu op de bodem
Zet de taart nu in de koelkast totdat het kwarkmengsel hard is geworden, dit kan zo een 3 uur duren

Topping
De topping hoef je pas te maken wanneer het kwarkmengsel goed hard is geworden
Leg twee blaadjes gelatine in wat water om te weken voor ongeveer 5 minuten
Zet een pannetje op het vuur met de bevroren kersen
Breng de kersen aan de kook en zet dan het vuur laag
Laat de kersen 5 minuten onder af en toe roeren doorkoken
Haal een beetje van het vrijgekomen fruitsap uit het pannetje en doe dit in een kom
Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg deze toe aan de fruitsap
De blaadjes worden direct vloeibaar en roer het goed door
Voeg dit mengsel weer toe aan de kersen in het pannetje en roer weer goed door
Laat het 5 minuten afkoelen
Schenk het kersenmengsel op de kwarkvulling en laat het weer opstijven in de koelkast

Het maken van de Minchoutaart kost weinig tijd maar je moet wel geduldig zijn omdat het opstijven lang duurt.
Geduld is een schone zaak en het is het wachten waard.
Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden. Eet smakelijk!

Misschien vind je dit ook leuk

Vegan marble cake (zebra cake)
5 maart 2021
Gezonde kruidkoek
13 september 2020
Vegan kokoscake
18 juli 2020

Leave a Reply